A weboldal előfizetése lejárt, kérem kattintson ide a meghosszabbításához!

Dr. Czinder Csaba Radiet Bt.
9900 Körmend, Mátyás király u. 8. 

Telefon: +36 20 985 3209
Mutassa térképen!

Ultrahang

Az ultrahangvizsgálat a felületi és a mélyebben elhelyezkedő belső szervek kivizsgálásának módszere a test azon részein, ahol sem levegő, sem csont nem akadályozza az ultrahang haladását. Az ultrahang röntgensugár nélküli, teljes mértékben ártalmatlan vizsgálati mód.

Hasi-kismedencei ultrahang

A vizsgálat során áttekintésre kerül a máj, az epeutak, az epehólyag, a hasnyálmirigy, a vesék, a lép, a hasi aorta és környezete, a bélrendszer, a húgyhólyag és a kismedencei szervek (nőkben a méh és a petefészkek, férfiakban a prosztata). Konkrét panaszok esetén az áttekintő vizsgálaton túl az illető terület célzott vizsgálatára is sor kerül. A páciens részéről – az orvos utasításának megfelelően – mindössze egyszerű előkészület szükséges, pl.: 6 órás éhgyomor, teli húgyhólyag

Belek ultrahang-vizsgálata

Nagy frekvenciás vizsgálófejjel történik. A belek gyulladásos vagy daganatos megbetegedéseinek specifikus vizsgálata, az endoszkópiás vizsgálat (tükrözés) előtt javasolt.

Emlő-ultrahang

Nagy felbontású vizsgálófejjel áttekintésre kerül az emlők egésze több síkban és irányban, illetve a környéki nyirokcsomók (a hónalji és a szegycsont melletti nyirokcsomók), valamint a mellkasfal.

Erek ultrahang-vizsgálata

A nyaki erek vizsgálata során az agyat ellátó erek (a carotis-vertebralis rendszer) részletes vizsgálatán kívül a nyaki lágyrészek és a pajzsmirigy áttekintése is megtörténik. A végtagi erek vizsgálatakor a láb vagy a kar artériás és venás rendszerének részletes áttekintése zajlik, az esetleges kóros eltérések és az erek funkciójának vizsgálatával.

Pajzsmirigy-ultrahang

A pajzsmirigy célzott vizsgálata. A mirigy finomszerkezetének felderítése, göbök, ciszták, gyulladás kizárása, illetve a vérellátás meghatározása történik a vizsgálat során.

Nyak és nyálmirigyek vizsgálata

A nyaki lágyrészek, az esetleges nyaki nyirokcsomók és a nyálmirigyek eltérései ítélhetők meg a vizsgálattal. Nyaki gyulladások, nyálmirigybetegségek kimutatására, garat- és gégedaganatok utánkövetésére is alkalmas.

Ízületek ultrahang-vizsgálata

Az ízületek, a szalagok, az inak áttekintése, az ízületek funkcionális vizsgálata, sérülések, kopások, gyulladások kimutatása lehetséges.

Izmok, lágyrészek ultrahangja

Az ultrahanggal tisztán látszik az izmok struktúrája, esetleges sérülés, gyulladás, szakadás nagy biztonsággal diagnosztizálható. A bőr és a bőralja eltérései (zsírdaganat, megnagyobbodott nyirokcsomó stb.) is ábrázolódnak.

oldalam.hu
Ezt a weblapot az MTT Média Kft. készítette. További információk: www.oldalam.hu